Perdut en la Immensa mar Blava

Opinions d'un navegant que espera que un dia o altre els vents bufin al seu favor per tal d'almenys, arribar tard o d'hora a bon port.

dimarts, de juny 27, 2006

Unitats individuals i col·lectives

Les emocions, la història, la vida, l’amor. Al meu parer cadascun dels fets que conforma la nostre existència, son variants, en satisfacció i en magnitud.

Considero important entendre i assumir, que el necessari per a viure en pau, es acceptar l’equilibri que ha d’existir entre els diversos factors que ens conformen a nosaltres i al nostre entorn.

En l’actual societat de consum, es bo i signe d’èxit tenir-ho tot i tenir-ho ara; potser si que sigui part del triomf, però es planteja un dubte: es aquest afany quelcom bo, provocant al seu camí més dolor que no pas satisfacció, o ens hauríem de resignar i conformar-nos amb tot el que ja posseïm? Perquè, es profitós combatre en la invisible lluita de classes en la que estem sotmesos sense tenir-ne coneixement? Seria millor adoptar una aptitud de conformisme, impròpia i inexplicable, ara en la nostre estructura social?

Al meu parer som víctimes d’un món que ens ha venut l’afany de poder com a mercaderia desitjable, sense saber que molts cops es inaccessible per nosaltres.

La infelicitat pot tenir més a veure amb el món del que mai hagués pogut pensar. No som unitats individuals, interaccionem encara que no ho desitgem.

3 Comments:

At 5:52 p. m., Anonymous Anònim said...

Ei, feia dies que no actualitzaves :) Jo crec que hi ha una mena d'equilibri: des de dalt són feliços proporcionant-nos necessitats que no són reals, i des de baix som feliços tapant forats i menjant-nos aquestes necessitats amb patates. La infelicitat de no tenir alguna cosa és un objectiu a assolir, que al final, tampoc és una cosa tan dolenta!

 
At 11:48 p. m., Blogger Fotoperiodista said...

Aquesta és la putada de la vida si... volguem o no formem part de la societat que ens ha tocat. La gràcia crec que està en no deixar que et sodomitzin gaire sovint, o dit en altres paraules, ser concient quan t'estan donant pel cul. La societat s'alimenta de nosaltres i s'aprofita de la nostra por a ser-ne exclosos. Em de ser concients que la societat (dita coherentment "de consum") depèn de la nostra necessitat d'adquirir constantment productes innecessàris que ens podreixen l'ànima mentre no els tenim i ens creen indiferència un cop es troben sota la nostra possessió. És així de trist. S'ha de ser concient sempre del que s'està consummint i sobretot de si realment ho necessitem per a omplir-nos la vida o tansols per a passar desaperseguts en aquesta societat macabra. L'elecció és únicament de cadascún de nosaltres...

 
At 4:47 a. m., Anonymous Anònim said...

Gracies per bloc intiresny

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home