Perdut en la Immensa mar Blava

Opinions d'un navegant que espera que un dia o altre els vents bufin al seu favor per tal d'almenys, arribar tard o d'hora a bon port.

divendres, de maig 11, 2007

Som capaços de canviar el món?

Es evident que quelcom no acaba de girar del tot fi en el que fa referència al funcionament del món. Segurament també es cert que en el que respecte a tota la història humana, mai ha acabat d’anar del tot bé. Ens deixem endur pels poders i els interessos propis, manipulats pels Estats, la moral i l’ordre establert.

Com a espècie dominant damunt la terra, suposadament evolucionada hauríem de ser capaços de prendre responsabilitats, prendre una certa consciència col·lectiva en favor d’un futur millor per tothom. Això seria canviar el món.

Heu vist mai gent llançant brossa al terra? Saltant un semàfor en vermell? Violar una persona?

Es evident la conscienciació no succeirà mai: si no ha passat amb anterioritat, si mai s’ha aconseguit una societat lliure i favorable per tothom, es inevitable dir que això no s’aconseguirà. No s’ha inventat sistema polític ni social per aconseguir la felicitat senzillament perquè no existeix en presència dels humans.

El problema rau en la nostra pròpia naturalesa. Per molt que ho odiem, per molt que ho evitem, continuem essent uns monstres, evolucionats en màquines d’odiar, de crear mort i condemnats a desaparèixer d’aquest indret del univers.

Ningú ens trobarà a faltar.

Viu el que puguis.