Perdut en la Immensa mar Blava

Opinions d'un navegant que espera que un dia o altre els vents bufin al seu favor per tal d'almenys, arribar tard o d'hora a bon port.

dimecres, de maig 09, 2007

No pots sentir la vida fins que has notat la mort

La nostre existència es curta, fútil i miserablement curta. La notem aquí i allà, existint com a conseqüència de quelcom que no comprenem, no donant-li importància, intentant mirar endavant ja que d’altre manera el nostre dolor no ens deixaria llevar-nos del llit, oblidant els records que ens provocarien malestar, canviant les males experiències per simples imatges descolorides.

Un dia però i a conseqüència, potser de la imatge del taüt, t’atures en sec i dones un lleuger gir de cap: el que veus es potser el més horrible de les imatges, la vida escapant-se pels porus amb la mort com a única companya durant tot aquest viatge, esperant la teva fi. Es aleshores quan pots començar a viure, sentir, veure i palpar la freda realitat d’un temps que es el teu i que s’escapa a cada batec del teu cor.

La veritat es cruel, salvatge i solitària a la fi. Es quan veus que res queda més enllà del buit quan el desesper et porta a la freda llosa que tancant la vida amb la ma destra del qui amb ciment tapia, que res quedarà de la teva inútil vida més que la pols i els ossos menjats per la natura.

Aquesta es la fi. Aleshores, si has girat el cap i has mirat la mort, potser sigui capaç de gaudir del poc temps que em queda sobre aquest món de merda.

2 Comments:

At 12:58 p. m., Blogger Jordi Fita Mas said...

Umh... bé, no estic segur que realment sigui així...

No és quan t'adones de l'existència de la mort, la visió del taüt, que t'adones que la vida és força “absurda”? És a dir, al final no podem evitar la mort, és el nostre destí final. Aleshores, perquè fixars-hi?

Sens dubte, la vida està plena de dolor i de costats “grisos”, però també plena d'alegries i de costats “menys grisos”: amic, companys de feina, companys d'afició, parella, fills, etc.

És fins que no has viscut aquests costats “menys grisos” que no la pots sentir la vida. La mort? Un dels costats “grisos” que hem de mirar de tenir presents, però no fer-li cas :-)

 
At 5:14 p. m., Blogger Àlex Almarza said...

Només dir que cal adonar-te del poc temps que temps, de les coses de les que pots gaudir, abans que inevitablement, potser avui, finalitzi tot.

Es bo adonar-te'n. O potser es millor no adonar-te'n i anar fent.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home